Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΜΑΙ , ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΩ ?

Καλή χρονιά σε όλους! Είμαστε πλέον στο έτος 2011.Χριστούγεννα και πρωτοχρονιά ήρθαν και πέρασαν για να αφήσουν μηνύματα αγάπης στο κόσμο. Κάθε χρόνο και λιγότερο γίνεται αντιληπτό το πνεύμα του Χριστουγέννων.
Θέλω να γράψω κάτι για τις γιορτές άνθρωπος , ο σύγχρονος, μην έχοντας ασχοληθεί με τα πνευματικά του θεωρεί οτι η γιορτές είναι απλώς μια αργία, μια ξεκούραση, μια ευκαιρία να κάνει κάτι, να διασκεδάσει. Έτσι είναι? Υπάρχει ο λόγος της γιορτής αλλά είναι τόσο φορτωμένοι με τις σκέψεις και τα προβλήματα τους , τα όνειρα τους, τη κούραση τους που ξέχνα την ουσία των εορτών ανισορροπία των ενεργειών μέσα του τον κάνει να βρίσκεται στα άκρα, ζημιώνοντας τον σωματικά και πνευματικά. Πολύ δουλειά-πολύ ξεκούραση, πολύ άγχος-πολύ κραιπάλη, πολύ ανοχή-πολλά ξεσπάσματα, κτλ. Σε όλους τους τομείς η ανισορροπία μέσα μας, μας οδηγεί στα άκρα. Στα επαγγελματικά , στις σχέσεις, οικογένεια , διασκέδαση.
Ακούω φίλους και μου λένε οτι δουλεύουν 2 και 3 δουλείες για να τα βγάλουν περα...ΠΟΙΑ να βγάλουν πέρα? τι είναι αυτό που είναι τόσο πολύτιμο όσο η υγεία? που είναι η ισορροπία όταν είσαι σκλάβος, που είναι η κοινωνικότητα,? Λένε ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ,,,,δλδ τα όνειρα δικά τους, πρότυπα και σκοποί λάθος προγραμματισμένα, αξίζει το αντίτιμο σε αυτά που ζητιάνε? Κι όμως πολλοί για να έχουν ένα αμάξι, ωραία ρούχα, λεφτά για τα μπουζούκια όπως αυτές τις μέρες, βενζίνη, φροντιστήρια, δώρα, κάνουν το σκλάβο 8ωρα και 12 ώρα και 2 και 3 δουλείες να τα φέρουν εις πέρας. ΠΟΙΑ? Τα δικά τους σχέδια, όνειρα, φόβους. Ότι τους πλασάρει η κοινωνία. Τον υλικό τρόπο που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει από όλους (δεν δίνουν τις όσες ευκαιρίες, αδικία) και για να τα καταφέρεις πρέπει να ξεπουλήσεις τον πνευματικό σου κόσμο και να κανείς το σκλάβο.
Θα μου πεις και τι? να τα κόψω όλα... άνθρωπος είμαι να μη διασκεδάσω ?να μη κάνω όνειρα? Και απαντώ τι σόι άνθρωπος είσαι? κατώτερος? Ηλίθιος? Χωρίς τις ίδιες ευκαιρίες, σκλάβος? Η διασκέδαση προσδιορίζει τον άνθρωπο? Αν μου πεις οτι έχεις οικογένεια.. όλοι έχουν, μόνο που αυτά που υπάρχουν στο κόσμο για όλους, τα καναν άνθρωποι που απαρνήθηκαν τις υποχρεώσεις μπροστά στο καθήκον, στην αγάπη, στη βοήθεια, στη θυσία ,,,,ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ.
Όλα τα ανθρώπινα επιτεύγματα που αναφέρετε γεμάτοι περηφάνια στο όνομα του ανθρώπου, λέτε να έγιναν από τύπους σαν και σας? Σοβαρά ,το νομίζετε αυτό?
Εκ του ασφαλούς όλοι ....πρώτα να ταχτοποιηθούν και μετά βλέπουμε... μόνο εγωισμός, και τίποτα  άλλο.!
Δεν βλέπεται οτι είμαστε συνένοχοι στην αδικία? Στο κακό?
Λέτε οτι αγαπάτε , αλλά το μόνο που αγαπάτε πραγματικά είναι ο εαυτός σαπίλα τα αλλά είναι ψέματα? Ούτε συγγενείς ούτε παιδιά καθένας σας αγαπήσει αυτό που είναι δικό του! Αυτό που του αρέσει ,Αυτό που τον συμφέρει, το φίλο? τη μάνα? τη σύζυγο?
Λέτε η αγάπη να εγκλωβίζεται σε ιδιοτελείς σχέσεις?
Δείτε καθαρά, αυτές η υποκατηγορίες αγάπης που δημιούργησε ο άνθρωπος λογω των συναισθημάτων-ενδιαφέρον που νιώθει για κάτι, αξίζει να λέγονται αγάπη? εκεί τη στριμώξαμε στον εγωισμό μας, στο διαχωρισμό? αγάπη είναι ενότητα , είναι θυσία, είναι δικαιοσύνη, είναι σοφία. Και όποιος δεν κατέχει αυτές τις αρετές δε ξέρει να αγαπήσει, νομίζει. .νομίζει...
Έτσι λοιπόν ο καθένας αγαπήσει όπως είναι ικανός    ,βαφτίζει το συναίσθημα "αγάπη ".
Για να αγαπάτε τα παιδιά σας πρέπει να αγαπήσετε τον εαυτό σας και δυστυχώς δεν τον αγαπάτε σωστά διότι δεν αγαπάτε το θεό μέσα του, παρά τον διάβολο, τον εγωισμό, τον νου σας. Αυτός είναι ο τύραννος σας και όλης της ανθρωπότητας.
Αγαπάτε τα παιδιά σας ?αγαπάτε το κόσμο που τα ετοιμάζεται να πάνε? αγαπάτε τη φύση, τα ζώα ,τον αέρα ?Τα κάνατε από επιθυμία, τα σέβεστε? για αναπαραγωγή? για να τα βασανίσετε? από αδιαφορία? μήπως πάλι από εγωισμό?... Πως δε σας νοιάζει που θα ζήσουν? και τι κάνετε γι αυτό? δεν είναι επείγον? αλλά.. "ποιος ζει ποιος πεθαίνει τώρα.. ,ας πάω εγώ τώρα στη δουλειά να έχω το φαγητό μου, και βλέπουμε από αγάπη".... Τόσο τα αγαπάτε... αρκεί  να τους δίνεται τροφή ε? Είσαστε πεπεισμένοι οτι αυτό μετρά μόνο.?
Τα πάντα... αλλά για το δικό σας το παΐδι μόνο?
Κλείνοντας θα πω κάτι που βλέπω στη τηλεόραση, κάτι πλούσιοι διάσημοι κάνουν δωρεές για τα φτωχά παιδάκια, καλά κάνουν...... αλλά δεν είναι κοροϊδία να λες αγαπώ ....το φτωχό, το πεινασμένο, το ορφανό και άρρωστο , και συ να ζεις με υπηρέτες,  πολυτέλειες, ελικόπτερα, και ιδιοκτησίες τεράστιες?
Αυτό δεν είναι αγάπη, είναι λύπηση και συγχωροχάρτι στον εαυτό σου, απ τον εαυτό σου!
Όταν  έχεις δυο χιτώνες να δώσεις τον ένα στο πλησίον που δεν έχει.....

Καλή  χρονιά, με...ΑΓΑΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟ ΕΓΩ ΜΑΣ Ο ΑΝΤΙ-ΧΡΙΣΤΟΣ

  ΠΕΡΙ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ Φίλοι μου αυτά που τώρα ακούγονται στις εκπομπές και από δήθεν αφυπνισμενους , τα έχουμε δώσει...